dimecres, 24 d’abril del 2013

I vosaltres, per què llegiu?


Com cada 23 d'abril, ahir es va atorgar el premi Cervantes, que coincideix amb la mort del cèlebre escriptor. Enguany ha estat guardonat el poeta i escriptor José Caballero Bonald, tal com ja s'havia anunciat a finals del 2012. Quan se li va preguntar per què llegia, ell va dir:

"Hay muchas respuestas a esa pregunta. Yo, personalmente, leo por razones estéticas, sin atender mayormente a otros aspectos argumentales, a todas esas copias miméticas de la realidad. Los únicos argumentos que me interesan son los de los heterodoxos. Yo leo por el placer estético que me produce la poesía o la prosa que va más allá de las palabras propiamente dichas. Si el libro que leo no me seduce por ese camino, lo abandono, adiós muy buenas. Pero también entiendo a los que leen por instruirse, por distraerse, y compadezco a los que leen por obligación".

Per la seva part, l'Antonio Solano, professor de llengua i literatura a Castelló, ens oferia al seu blog, ara ja fa un temps, aquest enginyós decàleg sobre els riscos de la lectura, Prohibido leer. Feu-li una ullada, no us en penedireu. Després, reflexioneu uns instants i intenteu respondre:

 

I VOSALTRES, PER QUÈ LLEGIU?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Opina, comenta, suggereix...