dimecres, 2 d’abril de 2014

Dia Internacional del Llibre Infantil

Cartel de Niamh Sharkey
...I una altra diada primaveral que tampoc podíem deixar de comentar en aquest blog: avui, 2 d'abril, se celebra a tot el món el DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL per commemorar el naixement de l'escriptor Hans Christian Andersen.

Siobhán Parkinson ens parla de la importancia del lecotrs en el missatge que adreça a tots els infants:
"(...) Per als lectors i oients d’històries, les seves imaginacions també es nodreixen de paraules. La imaginació d’un escriptor treballa i dóna voltes i dóna formes a les idees, als sons, a les veus, als personatges i als esdeveniments fins a convertir-los en una història; aquesta història no està formada d’altra cosa que no siguin paraules, batallons de gargots que desfilen per les pàgines. Aleshores passa que, de cop i volta, arriba un lector i aquests gargots cobren vida. Segueixen sent a la pàgina, segueixen semblant gargots, però també saltironen en la imaginació del lector, i aquest dóna forma a les paraules i les fila perquè la història ara tingui lloc al seu cap, com ha tingut lloc en el cap de l’escriptor.

Aquest és el motiu pel qual el lector és tan important per a una història com l’escriptor. Només hi ha un escriptor per a cadascuna, però hi ha centenars o milers o fins i tot, a vegades, milions de lectors d’històries, que llegeixen en el mateix idioma que el de l’escriptor o que potser fins i tot llegeixen traduccions en molts altres idiomes diferents. Sense l’escriptor, el conte no neix; sense tots els milers de lectors arreu del món, el conte mai no arribarà a viure totes les vides que pot viure."
Siobhán Parkinson
Autora, editora, traductora 
i guanyadora del Premi na nÓg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Opina, comenta, suggereix...